Fy søren,så utrolig godt! Jeg elsker alle kaker som har med marengs og krem sammen å gjøre! så dette er er rene julekvelden for meg. Synes lavkarbo versjonen er vel så god som originalen!!
Jeg valgte å lage de som små kaker isteden for en stor ,og min kjære kunne nesten ikke få nok av de - og han følger ikke mitt lavkarbo opplegg. Så da må de jo være litt gode....?
Tenkte legge ut oppskrift, i tilfelle noen er intressert :)
Marengs :
5 eggehviter
80 g sukrin
1/4 ts salt
1 ts Klar eddik eller bringebæreddik( jeg droppet dette)
1 ts johannesbrødkjernemel
Kremen:
Kremfløte
3 ts sukrin.
4-6 dråper vaniljeessens
På toppen: Friske bær etter eget ønske,jeg brukte bringebær og blåbær ♥
Fremgang:
Start med å sette ovnen på 150 g
Bruk en helt ren miksebolle.
Pisk sammen eggehvittene med sukrinen stavmikser.
Når skummet begynner å få litt tykkelse kan du tilsette salt,jbk og eddik mens du fortsetter å piske. Så kan det piskes så kremen er fast og fin. legger deretter små klatter på bakepapiret og setter de midt i ovnen 30-35 minutter
Obs.Ta ikke kakene ut av ovnen, men la de stå med ovnsdøren litt åpen til de har fått kjølt seg ned.
Kakene er ikke stive etter ca 15 min, men de blir det når de får hvile i ovnen med døren litt på gløtt. Marengsen skal være sprø utenpå, og litt mykere inni.
Pisk deretter fløte(etter eget ønske) sukrin og vanilje essens. Legg kremen på de stykkene du skal spise, rett før serveringen og strø på med bær.
Bon appetitt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar